Végleg elfelejthetnek magyarul a filmek és a sportközvetítések

Az MTVA csak Magyarországra veszi meg a sportközvetítések és az amerikai filmek sugárzásának jogát. A jelenlegi szabályok szerint így nekünk csak a bocsánatkérés jut. Már ha nem jó fej a szolgáltatónk.
Hirdetés

Úgy tűnik, hozzá kell szokniuk a határon túli magyaroknak ahhoz, hogy a nagyobb sporteseményeket nem követhetik Knézy Jenő vagy Gundel-Takács Gábor kommentárjával, illetve az m1-en nem nézhetnek külföldi, főként amerikai filmeket, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által megkötött jogdíjszerződések ugyanis ezt nem teszik lehetővé – elméletileg.

Gyakorlatilag viszont a kábelszolgáltatón múlik, hogy kódolja-e az eseményt vagy filmet, amelyről az MTVA közölte, hogy csak Magyarország területére rendelkezik sugárzási jogokkal, vagy kockáztat annak érdekében, hogy ne veszítse el magyar előfizetőit.

Így történt ez a téli olimpia idején is, amikor az RCS–RDS és a NextGen előfizetői csak román kommentárral követhették az eseményeket, a UPC ügyfelei viszont mind a sporteseményeket, mind pedig a filmeket szabadon nézhették.

Az MTVA-nál a Krónika szerint dolgoznak, azért, hogy a geokódolás miatt ne maradjanak magyar közvetítés nélkül a határon túliak.

Sógor Csaba és Winkler Gyula az Európai Parlamentben beadvánnyal próbálkozott, a felháborodott erdélyiek eközben aláírásokkal akarják ostromolni a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB).

 

Hirdetés