Meló, a sárkány is képernyőre kerül

Filmet készítenek többek között a Romániából 1990 után emigráló magyarokról, a Székelyvarságon élő gyerekekről, de Melóról, a panelházban lakó munkanélküli sárkányról is.
Hirdetés

Huszonöt magyar film kerülhet képernyőre 2015-ben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának támogatásával. A 15 nyertes dokumentumfilmet 2015. március 31-ig, a 10 animációs filmet 2015. május 31-ig kell elkészíteni, és összesen 196 millió forintos támogatást kapnak. Filmre viszik többek között Ámos Imre, a magyar Chagall életét és a múlt évi dunai árvíz elleni küzdelmeket. Folytatódik a sarkvidéki gulágokba hurcolt magyarok utáni kutatás, illetve a Romániából 1990 után emigráló magyarok sorsának dokumentálása. Filmet forgatnak az erdélyi szórványtelepülésen, Székelyvarságon élő gyerekekről is, akik kilométereket gyalogolnak iskolába igyekezve.

A támogatás révén újabb epizódok készülnek Rófusz Ferenc hoppik nevű meselényeiről, de animációt láthatnak a nézők a leleményes székely legényről és Melóról, a panelházban lakó munkanélküli sárkányról is. A pályázati eredmények elérhetők az NMHH Médiatanácsának honlapján. Az alkotásokat a közszolgálati televíziók fogják bemutatni először.
 

Hirdetés