Szent László Napok: együtt az önkormányzattal?

Idén is lesznek Szent László Napok Nagyváradon, és úgy tűnik, beszállna a városi önkormányzat is a szervezésbe. Az összköltségvetés 25 százalékát állnák.
Hirdetés
Partnere lenne a nagyváradi önkormányzat a második alkalommal megszervezett Szent László Napoknak. Ez többek között azért érdekes, mert tavaly még helyszínt sem akart biztosítani a rendezvénynek a városközpontban.  
 
Ovidiu Mureşan alpolgármester azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat hajlandó akár az összköltségvetés 25 százalékát is magára vállalni. A támogatás mértékét a szervezőkkel való tárgyalás után, a programtervezet függvényében fogják megállapítani.
 
Zatykó Gyula főszervező – aki az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke is egyben – a sajtónak elmondta: pár héttel ezelőtt valóban megkeresték Ilie Bolojan polgármestert azzal, hogy támogassa a Szent László Napokat. Az elöljáró, bár konkrét választ nem adott, de pozitívan fogadta megkeresésüket, ezt támasztja alá Mureşan nyilatkozata is. Zatykó Gyula szerint a tavalyi rendezvény sikere győzhette meg a város elöljáróit, hogy a Szent László Napok egy olyan rendezvény, amely csak jót hozhat a városnak. A főszervező olyan partnerséget képzel el, mint amilyen a Kolozsvári Magyar Napok szervezői és a város megyei és városi önkormányzata között működik. Zatykó ugyanakkor leszögezte: csak akkor fogják aláírni a partneri szerződést, ha ez nem jár azzal, hogy az önkormányzat rátelepedik a rendezvényre.  

Hirdetés