Szolgálunk és védünk

A helyi rendőrség egyik autója karambolozott hétfő este Nagyvárad városközpontjában. A szemtanúk és a vétkesnek kikiáltott sofőr mást állítanak, mint amit a rendőrök.
Hirdetés

Egymásnak ellentmondó vallomásokat vettek jegyzőkönyvbe a rendőrök egyik társuk balesete kapcsán, ehhez képest a rendőrségi közleményben a szemtanúk szerint szabályosan közlekedő sofőrt teszik vétkessé.

 
A rendőrautó állítólag egy sürgősségi bejelentéshez sietett, ezért áthajtott a piroson, amikor a szabályosan közlekedő, Volkswagen típusú személygépjárművel ütköztek. A szemtanúk és a Volkswagen sofőrje is azt vallotta, hogy a rendőrautó hangjelzés nélkül közlekedett. A KRESZ érvényben lévő szabályai szerint csak akkor kell elengedni a rendőrautót, ha a villogás mellett a hangjelzést is használja, máskülönben ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá is, mint a forgalom többi résztvevőjére.
 
A Bihar megyei rendőr-felügyelőség közleménye azonban mást állít. Ebben az áll, hogy hétfő este a Vitéz (Decebal) és a Körös (Tudor Vladimirescu) utcák kereszteződésénél a 34 éves rendőr fény- és hangjelzéssel haladt át a piros lámpán, amikor ütközött a 24 éves sofőr vezette autóval.  Az ütközés következtében mindkét autó súlyosan megrongálódott, és a rendőrautó sofőrje könnyebben megsérült – állítja a szűkszavú közlemény. A nyomozás mindenesetre folytatódik. 

Hirdetés