Kovács Péter: jól döntött a Néppárt

Jó döntést hozott az EMNP, és összefogás körvonalazódik az erdélyi magyar politikai szervezetek között az EP-választásokra, vélekedik Kovács Péter RMDSZ-főtitkár. Szerinte mindenki egyet ért azzal, hogy az RMDSZ jelöltjeit küldjék Brüsszelbe.
Hirdetés

Az egyetlen olyan döntést hozta meg az EMNP, amely nem jelent újabb választási kudarcot a számára – így értékelte azt a hírt Kovács Péter RMDSZ-főtitkár, miszerint nem állít saját jelöltet, hanem Tőkés László Fidesz-listán való indulását támogatja az Erdélyi Magyar Néppárt. Kovács Péter szerint ez azt mutatja, hogy a Néppárt el tudja fogadni azt a sorrendet, amelyet az RMDSZ felállított, és Toró T. Tiborék felismerték: nincs akkor támogatottságuk, hogy tényezők legyenek a romániai magyar politikai palettán.

Az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt közötti közeledéssel és az EMNP döntésével összefogás körvonalazódott az erdélyi magyar politikai szervezetek között az EP-választásokra, vélekedett Kovács Péter. „Gyakorlatilag egyetértés van a magyar pártok között abban, hogy az RMDSZ jelöltjeit küldjék Brüsszelbe” – fogalmazott Kovács Péter.

Hirdetés