Băsescu megint kiosztotta a kormányfőt

Turbó üzemmódba kapcsolt Bukarestben a negatív kampány. Most épp az államfő fenyegeti feljelentéssel az általa korruptnak és alkotmánysértőnek tartott miniszterelnököt.
Hirdetés

Traian Băsescu államfő azt fontolgatja, hogy bűnvádi feljelentést tesz Victor Ponta miniszterelnök ellen korrupció és hivatali visszaélés gyanúja miatt. Az államfő tegnap a B1 hírtelevíziónak nyilatkozva kifejtette: azért neheztel a kormányfőre, mert az nem nevezett ki ügyvivő tárcavezetőket a lemondott liberális miniszterek helyére, ami tulajdonképpen alkotmánysértésnek minősül.

Băsescu – arra utalva, hogy a kormányfő doktori disszertációjának eredetisége kapcsán kétségek merültek föl – újfent plagizátornak nevezte Pontát, mondván: a kormány „nem úgy működik, mint a doktorátusok.”

Az elnök egyúttal éretlen politikusnak nevezte Pontát és Crin Antonescut, a szenátus és az alkotmánymódosításokat kidolgozó bizottság elnökét, a kormány által kezedeményezett alaptörvény-módosítást pedig kudarcnak minősítette, miután az alkotmánybíróság huszonhat módosító javaslatot is elvetett.

Hirdetés