RMDSZ-es EP-jelöltek: márciusig izgulhatunk

Márciusra lesz végleges az RMDSZ EP-listája. Az MPP még reménykedhet a szövetség jóindulatában, az EMNP nem. Legalábbis most úgy tűnik.
Hirdetés

Hat pályázó jelezte az európai parlamenti (EP-) választásokon való indulási szándékát a hivatalos határidő lejártáig a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) választási bizottságánál, a jelöltlistát március elején véglegesítik – közölte szombaton Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

A szövetség honlapján olvasható tájékoztatás szerint valamennyi pályázó dossziéját formai szempontból megfelelőnek találták és az esetleges óvások elbírálása után a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) a jövő héten rangsorolja őket. „A szövetség színeiben a két jelenlegi európai parlamenti képviselőnk, Sógor Csaba és Winkler Gyula mellett  Vincze Loránt külügyi titkár, Eckstein-Kovács Péter, valamint Hegedüs Csilla főtitkárhelyettes, a Nőszervezet jelöltje és Antal Lóránt, a Magyar Ifjúsági Értekezlet jelöltje indul a május 25-i választásokon” – tájékoztatott a jelöltekről a főtitkárság vezetője.
Kovács Péter hozzátette: a SZÁT a területi szervezetekkel, platformokkal, az RMDSZ Nőszervezetével, illetve a Magyar Ifjúsági Értekezlettel konzultálva kiegészíti a szövetség jelöltlistáját, amelyen 32 személy szerepel majd.
Korábban Borbély László, a szövetség politikai alelnöke kijelentette: az RMDSZ nem készül koalíciós listát állítani, de tárgyal az általa komolynak tekintett Magyar Polgári Párt (MPP) vezetőivel az összefogásról. Az MTI kérdésére hozzátette, ugyan korábban úgy határozott az RMDSZ egyik döntéshozó szerve, hogy csak RMDSZ-szervezetek jelöltjei kerülhetnek fel a szövetség jelöltlistájára, „van megoldás” arra is, hogy az MPP jelöltjeit is felvegyék az RMDSZ-listára. Borbély nyomatékosította: semmilyen együttműködésre nem törekednek az RMDSZ által komolytalannak tekintett Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP).

Hirdetés