Șerloc Holmescu esete a bronzkirállyal

A NapocaNews ismét csak az igazat és csak az igazat írja. Igen, tessék!
Hirdetés

A dák online média hagyományaiból táplálkozó NapocaNews hírharsona háza táján megint felrobbant a nemzeti puliszka. Hogy miért? Tegnap délután az Igen, tessék! szervezet vidám happeningje alatt boldog-boldogtalan kérdezhette a főtéri Királyt. Mátyást. Matiát. Mathiast. Hat nyelven! A NapocaNews szemfülét azonban nem lehetett becsapni. Megszámolta, és tudja és tudja és tudja, hogy a többség magyar volt, és magyar kérdéseket tettek fel. A magyar mikrofonba. A magyar királynak. A román főtéren. Mi van itt? Honfoglalás?

Aztán az is feltűnt a mioritikus nemzetírnoknak, hogy a magyarok szebbnek találják a Matyi szobrot Avram Iancu szomszéd téri erectusánál. Há’ mé’, nem szebb? Ezt még a hazaáruló románok is beismerik.

Továbbá az is kiderült a napocai Șerloc Holmescu alapos vizsgálódása nyomán, hogy a happeninget ugyan az Igen, tessék! szervezte, ám a nagyon is radikális EMI nevű hölgy utasítására. Bizony. Ahogy a szólás mondja: minden erős tény mögött áll egy erős fikció.

És még az is, hogy a sasszemű nyomozó ismeri Horváth Anna alpolgármesternőt. Neki, szegénynek, az a bűne, hogy ott volt. Inzultus! Blaszfémia! Árulás!

Hát, mit mondjak. Purclitzert a neodák online média eme Messiásának. De azért szeretjük. Hiszen itt élnek ők is. Erdélyben.

Hirdetés

Fotó: Lepedus Péter

 

Hirdetés