Áprilisra halasztották a fellebbviteli tárgyalást

Csak akkor kerül sor érdemi tárgyalásra a Mikó-ügyben, ha minden vádlottat sikerül szabályosan beidéznie a bíróságnak. Egyelőre április elejére halasztották a fellebbviteli tárgyalást, amelyre az időközben Magyarországra költözött Marosán Tamást is várják.
Hirdetés

Április 2-ra halasztotta a Mikó-ügy fellebbviteli tárgyalását a ploiesti-i táblabíróság hétfőn, miután tudomásul vette, hogy Magyarországról kell beidéznie az ügy egyik vádlottját, Marosán Tamást, a református egyház volt jogtanácsosát.

Kapcza Mikolt Krisztina, az Erdélyi Református Egyházkerület jogi képviselője az MTI-nek elmondta, a bíróság Marosán Tamás édesanyjának leveléből értesült a vádlott magyarországi címéről akit erről a címről kell beidéznie oly módon, hogy azt legkésőbb harminc nappal a tárgyalási nap előtt megkapja. Az MTI kérdésére, hogy megvizsgálta-e a bíróság a feltételezett bűncselekmények esetleges elévülésének lehetőségét, Kapcza Mikolt Krisztina azt mondta: ez nem merült fel a hétfői tárgyaláson, amely alig öt percig tartott.

Az ügyvéd szerint csak akkor kerül sor érdemi tárgyalásra, ha minden vádlottat sikerül szabályosan beidéznie a bíróságnak. Hozzátette: az ügy érdemi szakaszában a védelem újabb bizonyítékok figyelembe vételét kéri majd a bíróságtól, a szintén február elsején hatályba lépett új büntető eljárási jogszabályokra hivatkozva.
 

Hirdetés