Böjte Csaba: elérhető célokat!

„Légvárak” építése helyett inkább ültessünk fát, vagy vigyázzunk arra, hogy ne fagyjon senki halálra az utcákon – tanácsolja Böjte Csaba azoknak, akik a Facebookon lájkokat gyűjtenek azért, hogy ő Nobel-békedíjat kapjon.
Hirdetés

Nem vitatja el senkitől a jóhiszeműséget, de mindenkit arra biztat, hogy elérhető célokat fogalmazzon meg maga és közössége számára – mondta a maszol.ro megkeresésére Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke. Annak kapcsán nyilatkozott a hírportálnak, hogy már a 28 ezret is meghaladta a Nobel-békedíjat Böjte Csabának elnevezésű Facebook-oldal lájkolóinak a száma.

A szerzetes arra kért mindenkit, aki szereti és fontosnak látja gyermekvédelmi munkáját, hogy ne építsenek naivan olyan légvárakat, melyek kipukkanva kudarcot szülnek számukra.Helyette például figyeljenek oda embertársaikra, hogy senki se fagyjon meg a hideg télben az utcán, vagy a fűtetlen házakban. 

A pártolói oldalt Bencze Attila székelyudvarhelyi költő, szerkesztő hozta létre. A kezdeményező a közösségi oldalra azt írta: a következő célkitűzése az 50 ezer lájk elérése lesz. Azt szeretné ugyanis, ha a Nobel-békedíj jelöltjeit előterjesztő személyek szűk köréhez is eljutna annak a híre, hogy nagyon sokan tartják méltónak az elismerésre a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozóját.

 

Hirdetés