Zászlótartó lelkészek Uzon községháza előtt

„Elhatároztuk, hogy egy óráig mi leszünk a zászlótartók a községháza előtt” – így tiltakoztak ma Uzonban a székely zászló tiltása ellen.
Hirdetés

Székely zászlós néma tüntetést szerveztek ma Uzon polgármesteri hivatala elé helyi lelkészek és civilek. Egy órán át álltak őrt az épület előtt tiltakozásképpen, hogy egy – egyébként magyar nemzetiségű – személy feljelentése nyomán a brassói táblabíróság levétette a székely lobogót a hivatal homlokzatáról. 

 
Sánta Imre, az Uzon községhez tartozó Bikfalva református lelkésze a Krónikának elmondta: „Elhatároztuk, hogy egy óráig mi leszünk a zászlótartók a községháza előtt. A lelkészek kötelessége, hogy megvédjék a polgármestert, akit támadtak, meghurcoltak azért, mert felvállalta és kitűzte a székely zászlót. Ezen túlmenően az uzoni közösséget is megalázták azáltal, hogy betiltották a székely zászlót” – fogalmazott Sánta Imre.
 
A tiltakozók arra biztatták az uzoniakat, hogy minél többen tűzzék ki házaikra a székely lobogót, ennek ugyanis a brassói ügyészség döntése értelmében nincsen törvényes akadálya. 

Hirdetés