Részeg volt a Fekete-tengeren elsüllyedt orosz hadihajó teljes tisztikara

Az ütközés pillanatában csak zöldfülű matrózok voltak a fedélzeten.
Hirdetés

Az összes tiszt részeg volt a Liman nevű orosz hadihajón, amely egy héttel ezelőtt összeütközött egy juhokat szállító togói hajóval a Boszporusz-szoros északi térségében – tájékoztat honlapján a moldovai Radio Chişinău.

A rádió az ukrajnai Dumszkaja hírportál alapján úgy tudja, hogy még a szolgálatos tiszt is részeg volt, az ütközés pillanatában pedig csak tapasztalatlan tengerészek tartózkodtak a hadihajó fedélzetén.

A 8 800 élő juhot szállító teherhajó közelségét egy fiatal tengerész észlelte a sűrű ködben, meg is próbálta tájékoztatni feletteseit, de ők annyira részegek voltak, hogy nem reagáltak a riasztásra.

A portál szerint a baleset helyszínén jelenleg két orosz vontatóhajó tartózkodik, az oroszok berendezéseket szerelnek le az elsüllyedt hajóról, amelyet majd a víz alatt felrobbantanak.

Az orosz Liman április 27-én ütközött össze a togói felségjelzésű teherhajóval és elsüllyedt. A fedélzeten levő 78 haditengerészt a török partiőrség mentette ki a süllyedő hajóról. A birkaszállító orra könnyebben megsérült, de sem a legénységnek, sem az állatoknak nem esett bajuk.

Hirdetés