Kiássák a kútba esett gyermeket

Kétéves kisgyerek esett egy szűk kútba Teleorman megyében. Már több mint öt órája van a 16 méteres mélységben.
Hirdetés
Órák óta ásnak a tűzoltók a Teleorman megyei Balta Sărată település egyik háztartásának udvarán, ahol a család egyik gyermeke beleesett egy több mint húsz méter mély kútba. A kút ürege nagyon szűk, ezért a nagy számban kivonult mentőalakulatok tagjai nem tudnak leereszkedni a kisgyerekért.
 
A nem egészen kétéves gyermek délelőtt felállt a kút kávája melletti székre, hogy igyon, de elvesztette az egyensúlyát, és beleesett, tudta meg a Digi24 hírtelevízió. A gyerek esését egy 16 méter mélyen lévő szivattyú állította meg. Eredetileg ennek a rögzítőkábelével húzták volna fel a gyereket a szivattyúval együtt, de a tűzoltók úgy döntöttek, túl veszélyes lenne, mert nem biztos, hogy a kábel nem szakad el a szerkezet és a gyermek súlya alatt. A kút pedig mélyebb, így a gyerek a több mint húsz méter mélyen lévő víz közelébe is eshet.
 
Az eszméleténél lévő kisgyerekhez hőt termelő ventillátorokat eresztettek le, hogy ne hűljön ki, és kamerával, mikrofonnal tartják vele a kapcsolatot.
 
 
A tűzoltók kora délután kezdtek ásni a kút mellett, hogy olyan kötelet juttassanak le hozzá egy rúd segítségével, amellyel a felszínre tudják hozni. A mentési munkálatok jelenleg is zajlanak.
 
A Digi24 hírtelevízió által megkérdezett szomszédok szerint a család ugyan nehéz anyagi körülmények között él, de egyáltalán nem hanyagolják el a gyerekeiket, nagyon is gondosak velük, a mai baleset pillanatnyi figyelmetlenség eredménye lehet.

Hirdetés