Zaklatott szürke marha csatangolt szombaton Nagyvárad utcáin

Egy kézműves vásárról szökött meg. Az ügy jól végződött, a vásár pedig továbbra is várja a látogatókat.
Hirdetés

Elszabadult szürke marhát csodálhattak meg szombaton délután mindazok, akik Nagyvárad Rogériusz nevű negyedében tartózkodtak. Mint kiderült, a Rózsi névre hallgató szarvasmarhát az Érmelléki Gazdák Egyesülete által a panelnegyedben található Magnólia parkban húsvét alkalmából megszervezett helyi termelői vásár egyik látványosságának szánták, egy ott felállított karámban, békésen kérődzve várta mindazokat, akik kíváncsiak voltak a hagyományos magyar fajtára.

Mint a szervezők egyikétől megtudtuk, Rózsi órákon keresztül „fogadta” a látogatókat, ám egy idő után felzaklatta, hogy a kordonon áthajolva mindenki meg akarta simogatni, ehhez ugyanis nincs hozzászokva. Ezért egyszer csak váratlanul, a másfél méteres karámot szinte helyből átugorva a távozás mellett döntött.

Ezt követően üldözés kezdődött a panelrengeteg utcáin: Rózsi a hirtelen jött szabadságot élvezve ügetett, a nyomában pedig ott loholt a tulajdonosa. Végül utóbbi elmondása szerint mintegy két kilométeres versenyfutást követően, a vasútállomás közelében található ANL-tömbházak közelében sikerült befogni. Ezt követően hazaszállították.

A tulajdonos szerint nagy szerencse, hogy a szökés szombaton történt, amikor ritkább a forgalom, hét közben ugyanis akár komoly balesetet is okozhatott volna az elszabadult szürke marha.

(Az incidensről egyelőre nem találtunk jobb minőségű fényképet, de dolgozunk az ügyön :))

A termelői vásár ugyanakkor Rózsi nélkül is klassz, az Érmellék számos kincsét felvonultatja.

Hirdetés

Sokan voltak kíváncsiak az érmelléki termékekre (Kép: Farkas László)

Kaphatóak például érmelléki borok – a bihardiószegi Heit pincészet termékei, köztük borostyánbor, vagyis néhány hétig héján érlelt kék szőlőből készült nedű –, de húsvét alkalmából hihetetlenül finom ízesített tormákat is kínálnak. Mi a fokhagymásat és a chiliset próbáltuk – utóbbi egyszerűen fantasztikus, már miután az ember elkezdi érzeni a száját a kóstolás után.

Rózsi – itt még fegyelmezetten, a karámban (Kép: Farkas László)

De vannak még frissen sajtolt különböző olajok, házi készítésű sajtok, valamint apró kézműves mütyürkék és húsvéti dekorációk is. A vásár vasárnap délután öt óráig várja a látogatókat.

Hirdetés