Hogyan lett médiasztár a sörfőző Luther?

Jópofa GIF-kampány indult a reformáció ötszázadik évfordulójára.
Hirdetés

Jövőre lesz 500 éve, hogy Luther Márton a wittembergi vártemplom kapujára kifüggesztette azt a bizonyos 95 tételt tartalmazó vitaindítóját.

A magyar Reformáció Emlékbizottság rendhagyó módon ünnepli a jeles évfordulót: GIF-ekből, azaz rövid animációkból álló kampányt indítottak, amelynek révén szeretnék közelebb hozni a reformáció üzenetét – nemcsak a hívőkhöz, de a szélesebb közönséghez, az akár nem vallásos, fiatalabb korosztályokhoz is.

Az animációkból a nagyközönség számára nem túl ismert részletek is kiderülnek a reformátorok életéről, pldául az, hogy Luther és felesége aktívan foglalkoztak sörfőzéssel.

„A reformáció 1517 óta a folyamatos megújulásról szól – ezt az üzenetet kívántuk kreatívan megjeleníteni” – nyilatkozta dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

Az eddig elkészült nyolc kisfilm – Luther és a 95 pont kiszegelése a wittenbergi vártemplom kapujára; Károli, a bibliafordító; Kálvin és a toll; Luther kézműves söre; Kálvin a nyomdában; Wittenberg; Luther és a többiek; Kálvin és a hóvirág – a Reformáció Emlékbizottság hivatalos weboldalán (www.reformacio2017.hu) és Facebook-oldalán nézhető meg, és hamarosan újabb történetek is készülnek – írják a honlapon.

Hirdetés

Íme a Luther wittenbergi „akciójáról” készült animáció, amely 500 évvel ezelőtt indul, hogy megérkezzen korunk tabletes, szelfis, okostelefonos világába:

Hirdetés