Zsarolásszagú ajánlattal állt elő az EMNP-t perelő volt Kolozs megyei elnök

Ha lemond Csomortányi, eláll a pereskedéstől, ha nem, akkor Soós Sándor fellebbez, ami szerinte ellehetetlenítené a párt jelöltállítását.

Hirdetés

Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) volt Kolozs megyei elnöke sem hagyta szó nélkül, hogy az EMNP és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziója révén a hétvégén megalakult az Erdélyi Magyar Szövetség. Azt írta, hogy örült a két párt közeledésének, hiszen ez volt az ő programjának az alapja is, amikor az EMNP elnöki tisztségét pályázta meg. De mivel a két párt egyesülése után „a szabálytalanságot, hazugságot meghonosító” elnök (azaz Csomortányi István – szerk.) társelnökként folytathatja, azt üzeni a néppárt elnökségének, hogy „cseréljék le a hazugokat, szabálytalankodókat”, és akkor visszavonja a bírósági beadványát.

Soós arra a perre utal, melyet azután indított, hogy az egy szavazattal alul maradt a szerinte szabálytalanul megszervezett márciusi küldöttgyűlés elnökválasztásakor. A bíróság első fokon elutasította a keresetet, arra hivatkozva, hogy Soós Sándor nem illetékes az EMNP elnökválasztása ügyében.

„A tárgyaláson gyakorlatilag beismerték, hogy csaltak, hiszen nem az én igazammal ütköztették a maguk véleményét, hanem azt kérték a bírótól, állapítsa meg, hogy nem vagyok érdekelt fél, mert közben kiléptem a Néppártból. A bíró első fokon ezt az érvelést elfogadta” – írja ezzel kapcsolatosan Soós, aki január végéig adhatja le a fellebbezését.

Állítása szerint a per elhúzódhat és akár az is lehet a végkimenetel, hogy a helyhatósági választások előtt ellehetetlenül a párt jelöltállítása.

Hirdetés