Záporoznak a rácsos karácsonyi ajándékok a korrupt politikusokra

Hogy ennek most jött el az ideje, vagy az új politikai garnitúra izmozik az Igazság oltára előtt, nos, ez ügyben csak találgatni lehet.

Hirdetés

Itt a karácsony, a szeretet ünnepe. Ilyenkor mindenki szereti elintézni a folyó ügyeket, hogy békével, megbocsátással telt szívvel fordulhasson a szentséges éj felé.

Így tettek a mioritikus bíróságok is, mert ugye, rend a lelke mindennek. Kapták a tollukat és csinos börtönbüntetéssel ajándékoztak meg pár korrupt politikust.

Emlékeznek még a Bogdan Olteanu nevű alakra? A Román Nemzeti Bank alelnöke volt. És a képviselőház elnöke is. Ez a csávó a vád szerint potom egymillió eurót kapott egy másik jómadártól, Sorin Ovidiu Vîntu üzletembertől, mégpedig azért, hogy egy csicskát arra a polcra helyezzen, ahova kell.

Az DNA ügyészei 10 év börtönt kértek, a tisztelt bíróság viszont (karácsony van, na) csak hetet szavazott meg neki. És ja, az ítélet nem végleges.

Aztán a Viorel Hrebenciuc nevű PSD-s nagyágyúra emlékeznek-e? Na, őt azért kapta le a tíz körméről a DNA, mert bekopogtatott az Országos Audiovizuális Tanácshoz (CNA), hogy ugyan már ne vonják vissza a Piatra Neamț-i Giga TV licenszét. A tévét történetesen Hrebenciuc mester egyik haverja, Gheorghe Ștefan Piatra Neamț-i polgármester uralta.

Hirdetés

Nos, a bírák ebben az ügyben is kiosztották a karácsonyi ajándékokat. Hrebenciuc úr három év letöltendőt kapott, Gheorghe Ștefan úr három év kilenc hónapot, Laura Georgescu, a CNA volt vezére négy év négy hónapot, Narcisa Iorga CNA-tag pedig három év kilenc hónapot. Igen, az ítélet itt sem végleges.

Az embernek röpköd a lelke örömében. Ilyen tisztességes, igazságos ország lett Románia azután, hogy a PSD elment a levesbe? Lehet. De az is lehet, hogy az új politikai garnitúra mutogatja az izmait, hogy lám, lám, milyen ügyesek vagyunk mi. (Ja, szavazzatok majd ránk.)

Hirdetés