Volt sütnivalójuk: bajba került pár váradi diák, mert az osztályteremben sütöttek miccset

Megúszták volna, ha nem örökítik meg a rendhagyó piknikezést a TikTok-on.

Hirdetés

Nem akart nagy ügyet csinálni a nagyváradi Partenie Cosma Gazdasági Szakközépiskola vezetősége abból a diákcsínyből, amit néhány diákjuk követett el pár héttel ezelőtt az iskolában, de mivel a diákok által készített TikTok-felvételek nagy nyilvánosságot kaptak, nem lehetett szőnyeg alá söpörni az esetet.

Az történt, hogy turizmusra és vendéglátásra szakosodott tizenegyedikes diákok a nyolcadikosok számára szervezett szakbemutató vásárra vettek egy tálca csórékolbászt, mellé pedig sütnivaló burgonyát. Egyikük elhozta otthonról az elektromos grillsütőt, kinyitották az ablakokat, megsütötték és elfogyasztották az így elkészített ételt. Egyik diáktársuk durva szitkozódás közepette közzétette a TikTokon a jelenetet, ami ezt követően futótűként terjedt a diákok körében.

A sajtóhoz forduló egyik váradi lakos szerint az igazgató éppen elutazott egy külföldi projekt miatt, az aligazgató és a tanárok pedig megpróbálták eltitkolni a történteket. Daniel Negrean igazgató elismerte, hogy volt egy tipikusan kamaszkori csínytevés az iskolában, amikor is a tizenegyedikesek engedély és felügyelet nélkül sütögettek az osztályteremben. Az érintett diákok megrovásban részesültek, a felvételt készítő, szitkozódó fiú magaviseleti jegyét négyesre, a grillsütést magára vállaló „főszakácsét” nyolcasra vitték le.

Az iskolákban jelen lévő tanároknak is magyarázattal kell szolgálniuk, miért nem léptek közbe, ha érezték a folyosókon terjengő miccsszagot.

Hirdetés