Fotó: Money.ro

Visszatér a rácsok mögé az elefántvadász milliárdos, az ország egyik leggazdagabb üzletembere

Ioan Niculae szereti a fényűzést, de imádja a korrupciót, az adócsalást és a pénzmosást is.

Hirdetés

Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték csütörtökön Ioan Niculaét, az ország egyik leggazdagabb vállalkozóját, akit többek közt onnan ismerhetünk, hogy az Astra Giurgiu focicsapat és a mezőgazdaságban érdekelt Interagro cégcsoport tulajdonosa.

A 66 éves üzletember ezúttal adócsalás, pénzmosásra való felbujtás és befolyás vásárlása miatt kerül a rácsok mögé. A vádirat szerint Niculae cégcsoportja 2008 és 2009 között szerződést kötött egy promóciós termékeket gyártó céggel, a 10 millió eurót pedig átutalták egy off-shore cég számlájára, ezt pedig pénzmosásnak hívják.

Az üzletember – aki 2015-ben Mircea Geoană 2009-es elnökválasztási kampányának illegális finanszírozásáért, adóelkerülésért és pénzmosásért is börtönbe került – a 2010-es évek elején az ország leggazdagabb emberének számított, tavaly a vagyonát 700 millió euróra becsülték.

Nehezen lehet elfelejteni, hogy Niculae olyan őrültségeket is megengedett magának, mint például azt, hogy 2014-ben 90 ezer eurót fizetett ki csak azért, hogy kilőhessen egy elefántot Dél-Afrikában, majd kitömette és hazaszállíttatta az állatot a romániai kastélyába.

Hirdetés