Végre van elég védőfelszerelés az egészségügyi alkalmazottaknak. Arafat bumerángkoronával fenyeget

Raed Arafat szerint rengeteget kockáztatnak, akik most túlzottan lazítanak.

Hirdetés

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter szerint jelenleg az egészségügyi felszerelések beszerzésével és a kórházak felszerelésével megbízott állami Unifarm vállalatnál van dögivel raktáron védőfelszerelés, gyógyszer, fertőtlenítőszer és minden, amire a járványban csak szükség lehet. A miniszter elismerte, hogy korábban voltak durva helyzetek, amikor egyszerűen nem volt elég védőfelszerelés, és nem tudták ellátni a járvánnyal küzdő kórházakat, most azonban nagy készletek vannak raktáron, a kórházmenedzsereknek elég csak jelezniük a szükségleteiket.

Tătaru ezt Brassóban mondta szombaton, ahova azért látogatott, hogy felmérje a helyi viszonyokat, a megyében ugyanis aggasztóan megnőtt a fertőzöttek száma: eddig 386-ot regisztráltak, 46 kórházi alkalmazott is megfertőződött, és 14 halálos áldozat is van.

Közben Raed Arafat határozottan ráripakodott a népre, miután az utóbbi időben egyre engedetlenebbek a polgárok, és egyre többen szegik meg a kijárási tilalom szabályait. Szerinte az, hogy bejelentették: május 15-ttől enyhítenek a korlátozásokon, még nem jelenti azt, hogy máris útilaput köthetünk a talpunkra. Sőt ha most nem tiszteljük a játékszabályokat, nagyon is sokat kockáztatunk: a vírus, mint az eldobott bumeráng, visszatérhet, és erősebben találhat el, mint valaha.

A szakértők amúgy is számítanak őszre egy második hullámra a járványt illetően, de ha most túl lazára vesszük, akkor ez a második hullám sokkal hamarabb elkezdődhet, és mint tudjuk, egyelőre nincs gyógyszerünk a Covid-19 ellen.

Hirdetés