Vége az aranyéletnek: hiába csempészik be a börtönökbe a telefonokat, legfeljebb díszként használhatják majd őket

A kormány véget vet a törvénytelen beszélgetéseknek.

Hirdetés

Bekeményített a kormány: mostantól gondoskodni fognak arról, hogy a börtönbüntetésre ítélt személyek számára még elviselhetetlenebb legyen a rabság.

Szerdai ülésén a kabinet elfogadott ugyanis egy törvénytervezetet, amely lehetővé teszi, hogy az állami hatóságok beszerezzék a szükséges műszaki eszközöket ahhoz, hogy blokkolják a térerőt a börtönökben.

Vagyis a rabok hiába csempésztetik be maguknak az amúgy tiltott mobiltelefonokat, legfeljebb dekorelemként használhatják majd őket, mivel elvileg használhatatlanok lesznek.

A jogszabály nem merő szadizmusból született – bár ugye a börtönöket elvileg arra találták ki, hogy a szabadságvesztésre ítélt polgároknak ne lehessen meg az a kényelmük, mint a mindennapi életben, büntetésből kerülnek oda, nem üdülni –, hanem az indoklás szerint azért, mert a mobiltelefonok a bűnözők segítségére lehetnek újabb bűncselekmények elkövetésében.

Hiszen ha egy banda főnökét bezárják, a többieket viszont nem, de rendszeresen képes tartani velük a kapcsolatot, akkor simán leszervezheti a további bulikat.

Hirdetés

Na, ennek vet véget a kormány.

Az intézkedés nem alaptalan: tavaly több mint 1500, idén április végéig pedig 301 telefont koboztak el a börtönlakóktól.

Persze a romániai intézmények tempóját és a közbeszerzési eljárások sebességét ismerve ez nem holnap lesz, de a rács mögött ülő elítéltek lassan elkezdhetik szokni a gondolatot, hogy az okostelefonok előbb-utóbb igencsak buták lesznek.

Hirdetés