Van egy rossz hírünk a kolozsváriaknak. Ugye, hogy máris kitalálta, mi az? (FRISSÍTVE)

Ezentúl egész héten haza kell érni nyolcra, a boltok pedig hatkor zárnak…

Hirdetés

FRISSÍTÉS

Közben a prefektúra közölte a hivatalos döntést: a szigorítások péntektől (április 2.) érvényesek. (Praktikusan ez a korábban rebesgetett hétfői határidőhöz képest nem sok változást jelent, hiszen hétvégén már eddig is érvényes volt a szigorítás.) Tehát ezentúl minden nap este nyolctól lép érvénybe a kijárási tilalom a kincses városban, a boltok pedig délután 6-kor zárnak. Csak akkor tér vissza a korábbi rend (22 órai kijárási tilalom, és 21 órai boltzár), ha a fertőzöttségi ráta 7 alá csökken, amire egyelőre nem sok kilátás van.

A gond az, hogy a kincses Kolozsváron csütörtökön meghaladta a fertőzöttségi ráta a kritikus 7,5-ös értéket, egészen pontosan 7,65 jött ki a szakiknak.

Mint tudjuk, a legutóbbi járványügyi korlátozásokat tartalmazó kormányrendelet értelmében ez azt jelenti, hogy a városban automatikusan kiterjesztik a szigorításokat: ezentúl nemcsak hétvégén, hanem egész héten 20 órakor kezdődik az éjszakai kijárási tilalom, a boltok pedig már 18 órakor lehúzhatják a rolót.

A korlátozások ma (csütörtökön) még nem lépnek érvénybe, majd csak hétfőtől, ha addig is maradnak a nagy számok, péntektől pedig amúgy is a hétvégi szigorítások érvényesek.

Hirdetés

Aki tüntetne egy kicsit, az nyolcig megteheti, de utána megbüntetik a közegek, ha az utcán marad.

Amúgy szombaton ennek ellenére éjjel kettőig kint lehet mászkálni, mert „magyar” húsvét lesz, és ezzel biztosították a híveknek, hogy eljussanak az éjjeli szentmisére.

Hirdetés