Ursula von der Leyen meg fog őszülni, mire Románia előáll egy normális európai biztosi jelölttel

Viorica Dăncilă harmadik jelöltjét is elutasítja az Európai Bizottság.

Hirdetés

Összefoglalom ezt a hírt egy szóban: röhej.

Most leírom hosszabban is: Viorica Dăncilă harmadik európai biztosi jelöltjét, Victor Negrescu volt európai ügyekért felelős minisztert is visszautasítja Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

Brüsszeli források szerint az Európai Bizottságnak komoly aggályai vannak a jelölés legitimitását illetően, a jelölésnek ugyanis az ország kormányának és elnökének konszenzusával kellett volna megtörténnie, és nem ártott volna a jelölt személyét megszavaztatni a parlamentben, amit Dăncilă, ez a kis huncut, elmulasztott megtenni.

Azt gondolom Brüsszelben is tudják, hogy a leváltott miniszterelnök és Klaus Iohannis államelnök kutya-macska barátsága mián aligha lesz kettejük között konszenzus bármiben, maximum abban, hogy a Terminator 2 még az első résznél is jobb.

Iohannis már az újabb jelölés hírére nagyon lassan azt nyilatkozta a mikrofonba, hogy Dăncilának és a bizalmatlansági indítvánnyal leváltott kormányának semmilyen legitimitása sincs, hogy bármilyen jelöltet javasoljon akárhova, ezt csak a most alakuló ideiglenes kormány teheti meg, amelynek beiktatását a PSD természetesen minden eszközzel késleltetni próbálja.

Hirdetés

Szóval a miniszterelnök és az elnök felváltva nyilatkozgatnak durcisan arról, hogy ki a hülye, Ursula von der Leyen meg tépheti a haját Brüsszelben. Ja és közben az ország is lerohad, de ez persze apróság.

Ursula von der Leyen Franciaország és Magyarország újabb jelöltjeit is elfogadta, így természetesen Románia az egyetlen, aki még a szamárpadon ül. Bár, ha még sokat halogatják a Brexitet, akkor a briteknek is kell majd javasolniuk valakit az Európai Bizottságba, de Nagy-Britanniával most messze nem ez a legnagyobb problémája az EU-nak.

Hirdetés