Upsz! Alvilági figurák házához indultak a rendőrök, de tévedésből egy kollégájuknál kötöttek ki

Elnézték a házszámot, de nagyon. Úgy látszik, a bukaresti klánháború már a rendőrséget is teljesen összezavarta.

Hirdetés

Bukarest alvilága forrong, akár egy kitörni készülő vulkán, miután az egyik legnagyobb bűnszervezet viszonya pattanásig feszült az első számú riválisával.

Minden ott kezdődött, hogy a Duduianu-klán vezetőjét, az Emi Pian becenéven ismert Florin Mototoleát egy másik bűnszervezet tagja halálra szurkálta egy héttel ezelőtt, és most mindenki leszámolásokra, bosszúhadjáratra számít, a rendőrség is bevetésre készen áll.

Szerdán egyébként a rendőrök el is indultak házkutatást tartani a meggyilkolt bandavezér két testvéréhez, akiket máris gyilkossági kísérlettel gyanúsítanak – állítólag végezni próbáltak Emi Pian gyilkosával –, de első nekifutásra eltévesztették a házszámot. De még mennyire: egy rendőr kollégájuknál kötöttek ki, aki a szüleivel lakik együtt egy bukaresti családi házban. Aztán persze sűrű elnézéseket kérve folytatták a bevetést.

A helyzet egyébként annyira komoly, hogy szerdán még Klaus Iohannis államfő is nyilatkozott a bukaresti klánháborúról. Régi szokása szerint az elnök ismét a Szociáldemokrata Pártot (PSD) hibáztatta amiatt, hogy „évekig szemet hunytak a bukaresti klánok ténykedése felett”, de majd most aztán jön a liberális kormány és rendet rak. Azt mondjuk hozzátette még, hogy ez nagyon hosszú folyamat lesz.

Hát persze.

Hirdetés