Újra roppan a Csíki Csipsz – alapfokon felfüggesztették a gyártást letiltó rendeletet

Mint ismert, a termék gyártását azért állították le, mert származási helyként Székelyföld szerepelt a csomagoláson, és nem Románia.

Hirdetés

Emlékszik még a nyár nagy székelyföldi csipszbotrányára? Igen amikor a hatóságok leállíttatták a Csíki Csipsz gyártását a széljobb „aktivista”, hivatásos feljelentő, Dan Tanasă feljelentése nyomán, csak mert a termékeken Székelyföld volt feltüntetve származási helyként, nem pedig Románia.

Bár a gyártó ezt követően a Románia megnevezést is feltüntette a csomagolásra, a Hargita megyei törvényszék mégis úgy döntött, hogy valóban le kell állni a gyártással.

A Csíkszeredai Bíróság azonban most a Csíki Csipsz javára döntött a székelyföldi csipsz-gate újabb fordulójában: alapfokon megsemmisítette a gyártást leállító határozatot. Vagyis a Csíki Csipsz megnyerte az első meccset, de a döntés még nem végleges, a jogerős ítéletre még várni kell.

A gyártó azonban a Csíki Sör Facebook-oldalon keresztül máris bejelentette, hogy újra elindul a gyártósor. „Eresszük tovább! 😀 Hajrá Székelyföld! Hajrá Csíki Csipsz!” – zárják a rövid közleményt.

Emlékeztetnénk rá, hogy június elején, amikor a csipszstopról hírt adtak, ezzel zárták soraikat: „A Csíki Csipsz és Csíki Sör Manufaktúra munkaközössége Dan Tanasă úrnak kívánja, hogy igyon rá a medve vizet.”

Hirdetés