Fotó: Pinti Attila/Székelyhon

Újabb bírósági ítélet erősíti meg: a dormánfalviaknak az égvilágán semmi közük az úzvölgyi temetőhöz

A Bákó megyei város önkormányzata kapott még egy taslit: törölnie kell a telekkönyvből azt a bejegyzést, amely alapján saját tulajdonába vette a sírkertet.

Hirdetés

Itt a nap jó híre: több elvesztett per után ma ismét pofára esett a dormánfalvi önkormányzat, a bíróság ugyanis úgy döntött,

a Bákó megyei városnak törölnie kell a telekkönyvből azt a bejegyzést, amely alapján saját tulajdonába vette a sírkertet.

A döntést a Mikó Imre Jogvédő Szolgálatot vezető Benkő Erika jelentette be a Facebook-oldalán. A pert egyébként a jogvédelmi szervezet indította a pert a csíkszentmártoni önkormányzattal közösen.

Az ítélet ellen 30 napig lehet fellebbezni.

Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy tavaly októberben a bákói táblabíróság jogerősen érvénytelenítette Dormánfalva tanácsának azt a két évvel ezelőtti határozatát, mellyel városi közvagyonná nyilvánították az úzvölgyi katonatemetőt.

Ez volt az a határozat, amely alapján 2019-ben létrehozták azt a bizonyos román parcellát,

Hirdetés

ahová emlékművet is építettek és kihelyeztek egy csomó keresztet, holott – mint tudjuk – a temetőben soha nem is temettek román katonákat.

Csíkszentmárton és a Bákó megyei prefektus egyébként megtámadta korábban a román emlékmű és a keresztek építési engedélyét is, a Bákó Megyei Törvényszék alapfokon ezt is érvénytelenítette februárban. Amennyiben a Bákó megyeiek nem nyújtanak be óvást, el kell távolítani a temetőből a törvénytelenül elhelyezett kereszteket és az emlékművet is.

Hirdetés