Illusztráció / Fotó: Getty Images

Üdvözöljük szállodánkban! Kérjük, fáradjon velünk egy gyors koronatesztre!

Úgy tűnik, ez lesz az új trend a romániai szállodaiparban is.

Hirdetés

Egy évvel ezelőtt még sci-finek tűnt volna, most viszont kezd valósággá válni, hogy fertőzésmentességünk bizonyításával léphetünk egyes országok területére, sőt most már egyes szállodák is koronavírus-teszthez köthetik a vendéglátást. Pontosabban: ajánlatukba belefoglalhatják a koronavírus-tesztelést, hogy vendégeik biztonságban érezhessék magukat.

Mint tudjuk, a szálloda- és vendéglátóipar (HoReCa) sínyli meg a leginkább a járványt, ezért a vállalkozók keresik a megoldásokat, hogy legalább a téli ünnepek idején enyhítsék a bevételkiesés következményeit. Így hát egyes hotelek a karácsonyi és a szilveszteri ajánlataikba belefoglalták a koronavírus-tesztet is. A Digi 24 -nek nyilatkozó vállalkozó szerint a vendég fogadásakor lázat mérnek, megkövetelik a maszk viselését, emellett egy külön kijelölt helyiségben tesztelést végeznek. Egy teszt 40 lejbe kerül – szállodától függ, hogy az összeget miként építi be az ajánlatába –, és 15-20 percet vesz igénybe.

Az ötlet nem teljesen új, más országokban már bevett szokássá vált, hogy a határnál, a reptereken, az üdülőhajókon vagy a szállodákban gyorsteszteket végeznek.

Hirdetés