Tűz pusztított Kommandón, Kidén a református parókia égett le

Egyik tűzesetben sem sérült meg senki, de az anyagi kár mindkét helyszínen jelentős.

Hirdetés

Két, egymástól független tűzeset is pusztított az elmúlt hétvégén Erdélyben, ráadásul mindkét helyszínen magyar közösségek szenvedtek kárt. A Kovászna megyei Kommandón nyolc, egymás mellé épített házon terjedtek szét a lángok, ebből öt ház teljesen kiégett. Tizenkilenc személyt, köztük három kiskorút menekítettek ki a tűzoltók, akik négy esetkocsival vettek részt az oltásban. Csatlakoztak a kézdiszentléleki, a kommandói és a kovásznai önkéntes tűzoltó-alakulatok egységei is – számol be a Székelyhon.

A Szentléleki Ifjúsági Szervezet Facebook-bejegyzése szerint a családok segítségre szorulnak, elsősorban vízre, száraz ruhára és kész ételre van szükség. Aki adományozni szeretne, vegye fel a kapcsolatot az ifjúsági szervezettel.

Szintén tűz pusztított a Kolozs megyei Kidén is, ahol a református gyülekezet parókiája kapott lángra. Nagy Tibor Sándor, a Kidei Református Egyházközség lelkipásztora arról számolt be, hogy mindenki egészségesen túlélte a tüzet, „megtapasztaltuk hogyan indíthat Isten lelke egy egész közösséget a rászorulók megsegítésére”, ami az anyagi veszteségnél többszörösen értékesebb.

Hirdetés