Traian Băsescunak elő kell rángatnia a pénztárcáját a magyarellenes kijelentései miatt

A volt államfőt az EMNP vásárhelyi elnöke panaszolta be az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál a ditrói munkakonfliktus után.

Hirdetés

Ötezer lejes bírság kifizetésére kötelezte Traian Băsescu egykori államfőt az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a gyergyóditrói pékségben kialakult munkakonfliktus kapcsán tett megjegyzései miatt – erre az Erdélyi Magyar Néppárt hívta fel a figyelmet a hétfői közleményében.

Az egykoron a székelyek nagy barátjaként tetszelgő volt államfő akkor valamiért úgy érezte, hozzá kell szólnia a témához és ezt sikerült megfogalmaznia:

„A magyarok úgy általában nagyon komplexusos emberek, komplexusaik miatt pedig képtelenek másokat elviselni maguk mellett”.

Persze ettől a CNCD nem indított eljárást azonnal, de Brassai Hunor, az EMNP vásárhelyi szervezetének elnöke bepanaszolta az európai parlamenti képviselőt.

Hirdetés

„Az Országos Diszkriminációellenes Tanács döntésével is azt kívánjuk üzenni – nem csak Traian Băsescunak, hanem minden magyargyűlölő politikusnak –, hogy nem engedünk teret a magyarellenességnek, a provokációnak és a megbélyegzésnek” – írja közleményében Brassai Hunor.

 

Hirdetés