Törtek-zúztak a medvék a tusnádfürdői polgármester garázsában

Most komolyan, minek kell történnie még ahhoz, hogy az illetékesek végre érdemben is foglalkozzanak a medvekérdéssel? A székelyföldi üdülőváros lakói lassan a saját házukban sincsenek biztonságban.

Hirdetés

A múlt héten egy panzióba, majd egy kisboltba törtek be a medvék Tusnádfürdőn, kedd hajnalban pedig a helyi polgármester garázsát látogatta meg egy anyamedve három bocsával, s ha már ott voltak, törtek-zúztak egy kiadósat.

A látogatók betörték Butyka Zsolt garázsának üvegajtaját, és szó szerint kárt tettek mindenben, ami a mancsuk ügyébe került, az élelemmel teli fagyasztót viszont nem tudták kinyitni.

A helyzet egyre súlyosabb a székelyföldi üdülővárosban: az elöljáró úgy tudja, ez legalább a 35. alkalom, amikor a nagyvadak házba, panzióba vagy vendéglátóipari egységbe törnek be. A részletekért a Székelyhon írását érdemes elolvasni.

Beszédes, hogy Hargita megyében csak a hétvégén 18 alkalommal riasztották a hatóságokat medvék miatt, a legtöbbször épp Tusnádfürdőn kértek segítséget. Székelyföldön egyébként három nap alatt két életveszélyes medvetámadás is volt, itt írtunk róla legutóbb.

Hirdetés