Tört-zúzott a viharos szél, több erdélyi megyében is kalandossá vált az autózás

Már azt a sűrű, apró, szomorú esőt is utáltuk, erre...

Hirdetés

Nincs az a földi halandó, aki ne unta volna meg a hét eleje tartó esős, munkamorált lenullázó időjárást, de szerdára kiderült, ennél rosszabb is tud lenni: az ország több megyéjében viharos szél tombol, arról nem is beszélve, hogy több forgalmas útszakaszon a közlekedést is akadályozza.

Az úttestre dőlt fák miatt az esti órákban ideiglenesen lezárták a Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közötti, valamint a Gyergyóalfalu és Parajd közötti útszakaszt, de a Csíkszentdomokosról Balánbányára vezető megyei úton is fennakadásokat okoznak a szél miatt kidőlt fák.

Balánbányán egyébként a villamos hálózatot tette tönkre a szélvihar, közel 3000 fogyasztó maradt áram nélkül a városban.

Két baleset is történt az elmúlt órákban Hargita megyében: rádőlt egy fa egy kisbuszra Szentegyháza közelében, később egy teherautó vezetőfülkéjére zuhant egy kidőlt fa, a sofőr a Székelyhon információi szerint súlyos állapotban van.

Kovászna megyében az ojtozi szoros környékén akadozik a forgalom az úttestre dőlt fák miatt. A Kárpátokon túli megyékben sem jobb a helyzet, több útszakaszon is hasonló problémák miatt riasztották a tűzoltókat. A Hotnews azt írja, Câmpulungon a szél egy 50 négyzetméteres tömbháztetőt tépett le, s a közelben parkoló autók között landolt.

Hirdetés

Csütörtök délutánig egyébként vörös kód van érvényben Brassó, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Prahova, Dâmboviţa és Argeş megyében.

Február, hol a nyár?

Hirdetés