Több tízezer szexuális agresszort tartanak nyilván Romániában, a legidősebb közel százéves

Nem túl szívderítő a kép, sokakat ítéltek el kiskorúval létesített szexuális kapcsolat miatt.

Hirdetés

Rengeteg szexuális agresszort tartanak nyilván Romániában – derül ki a legfrissebb adatokból.

A belügyminisztérium egy ideje létrehozott egy nyilvántartást, amelybe azok kerülnek bele, akiket elítéltek nemi erőszak miatt, vagy valamilyen más büntetőjogi intézkedést hoztak ellenük.

A listán hivatalosan

63 090 személy szerepel, ebből 52 975-öt Romániában marasztaltak el.

11 794 olyan, román állampolgárságú személyt tartanak nyilván, akiket más országok hatóságai vettek nyilvántartásba, és 20 olyan, külföldön született személy van, akiket más országokban vettek nyilvántartásba, de a román hatóságokat figyelmeztették, hogy gyakran utaznak Romániába.

Az, hogy ez összesen több, mint a hivatalos 63 090, annak tudható be, hogy vannak olyan személyek, akiket Romániában és külföldön is elítéltek.

A nyilvántartott agresszorok közül 57 840 férfi és 5250 nő,

a legidősebb közülük 98 éves.

Az adatok szerint nemi erőszak miatt 3530-at ítéltek el közülük, 2171-et pedig kiskorúval létesített szexuális kapcsolat miatt.

Hirdetés

924 esetben gyermekpornográfia, 366 esetben megrontás, 34 esetben pedig vérfertőzés vádjában találták bűnösnek a vádlottakat.

A gond az, hogy közülük nincs mind rács mögött: többen már letöltötték a büntetésüket. Arról viszont nincs hivatalos statisztika, hogy hányan lehetnek szabadlábon.

Pedig az adatok szerint körükben több mint 70 százalékos a visszaesők aránya.

A belügyminisztérium adatai szerint naponta átlagosan öt nemi erőszakot követnek Romániában, és négynaponta esik kiskorú szexuális zaklatás áldozatául.

Hirdetés