Illusztráció

Több tízezer eurót csalt ki az álapáca egy naiv asszonytól, aki csak jobb házaséletet szeretett volna

Mert mi mást lehetne tenni a boldog házasságért, mint megkérni egy apácát, hogy imádkozzon érte?

Hirdetés

Problémák akadtak a házasságában, ezért a 28 éves borgóprundi (románul: Prundu Bârgăului, Beszterce-Naszód megye) nőnek az az ötlete támadt, hogy bevon egy „szakértőt” a megoldás érdekében. Keresgélni kezdett az interneten, így talált rá arra a harminc év körüli Prahova megyei nőre, aki egy kolostor csodálatos képességekkel rendelkező apácájának adta ki magát. Azt ígérte, a megfelelő pénzösszegekért cserébe imákkal és feloldozó szertartásokkal hozza majd rendbe ügyfele félresikerült házasságát. Ez azonban nem egészen jött össze.

Három hónap alatt huszonötször utalt pénzt az álapácának, összesen 350 ezer lejt, azaz 70 ezer eurót. A pénzt a családi vállalkozás kasszájából vette el a gyanútlan nő. Amikor kiderült, hogy eltűnt a pénz, bevallotta férfjének, hogy mi történt, aki rávette, hogy tegyen panaszt a rendőrségen.

A nyomozók gyorsan beazonosították a Prahova megyei álapácát, akinél a házkutatás során több bankkártyát találtak. Csalás gyanújával 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték. A pénz egyelőre nem került elő, és minden bizonnyal az áldozat házasságának sem tett jót az eset.

Hirdetés