Illusztráció / Pixabay

Tévedésből szétosztottak maguk között 140 ezer lejt az útvállalat vezetői Szeben megyében

Csak sok a meló mostanában, ezért hiba csúszott az éves jelentésbe, nincs itt semmi látnivaló – zárták rövidre a megyei tanácsnál, amikor kiderült, mire készülnek.

Hirdetés

Nemrég közel negyven alkalmazottól kellett megválniuk a Szeben Megyei Tanács alá tartozó útügyi vállalatnál, a főbb teljesítmény-mutatók mindegyike sem teljesült az elvárt módon, ehhez képest papíron szép összegű prémiumokat osztottak ki a többnyire a Nemzeti Liberális Párthoz (PNL) közel álló vezetőségnek és vezetőtestületi tagoknak.

A tavalyi évet lezáró jelentésben elégedetten állapították meg, hogy a részvény-társaság pénzügyi helyzete stabilizálódott, a gazdasági mutatók pedig pozitív irányba változtak, noha két hónapja még 56 posztot megszüntettek a 155 posztból álló organogramból, és 36 alkalmazottat elküldtek.

A Szeben Megyei Tanácshoz benyújtott éves jelentésben megpróbálták elmismásolni, hogy nem mindegyik teljesítmény-mutató teljesült, így javasolták, hogy a vezetőségi tanács, illetve azok, akik tavaly vezetőségi pozíciót töltöttek be, prémiumban részesüljenek. Papíron a vezérigazgató 32 376 lejt, a műszaki és a gazdasági igazgató 30 576 lejt kapott, négy vezetőségi tag 13 516 lejt, illetve 10 128 lejt. A kiosztott jutalékok összege megközelíti a 140 ezer lejt.

A jelentést olvasva a helyi sajtó szóvá tette, hogy nem mindegyik cél teljesült, így a vezetők nem lennének jogosultak prémiumra, erre a Szeben Megyei Tanácsnál közölték, nincs semmi látnivaló, csak sok a munka, és véletlenül hiba csúszott a jelentésbe. Két órán belül már egy új jelentés volt elérhető, melyben a „változó komponensnek” nevezett prémium már nem szerepel.

Az Utak és Hidak nevű részvénytársaság a Szeben Megyei Tanács alá tartozik, mindeddig kizárólag a helyi PNL-s kiskirályok vagy a hozzájuk közel álló személyek vezették.

Hirdetés