Teodosie, a rebellis érsek már megint tojt a járványszabályokra, de most legalább megbüntették

Karanténban kellett volna lennie, ám ő a templomban volt, mintha mise történt volna.

Hirdetés

Hétfőn Teodosie, a járványtagadó megnyilvánulásairól (is) ismert rebellis érsek nagy vígan celebrálta a misét Konstancán. Ebben alapvetően nem lenne semmi különös, hiszen ez a dolga, csakhogy a rendőrök különös egybeesésre lettek figyelmesek. Mégpedig arra, hogy azzal egy időben, amíg ő nagy vígan misét celebrált, otthon kellett volna ülnie házi karanténban, mert korábban egy igazolt koronavírus-fertőzöttel érintkezett.

Mivel még az ortodox érsekek sem tudnak egyszerre két helyen lenni, a közegek arra jutottak, hogy ha Teodosie misét celebrált, akkor nem volt otthon.

Így aztán meg is büntették annak rendje és módja szerint 1000 lejre. Amit ő érsek lévén nyilván röhögve kifizet, mert ez neki nem tétel. Utána még egy hálaimát is elrebeg, amiért ilyen olcsón megúszta a dolgot.

Egy vasárnapi közlemény szerint egyébként Teodosie hétfőn egy, a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett konferenciára is hivatalos lenne, de hátha ezek után arra legalább nem megye el.

Teodosie oltásellenes kijelentéseit egyébként a hatóságok korábban már egy 10 ezer lejes bírsággal is honorálták, igaz akkor nem személyesen az érseket, hanem az ortodox érsekség tulajdonában levő Radio Dobrogeát szankcionálták az ott elhangzottak miatt.

Hirdetés