Temesvár után Kolozsvár is az egészségügyi minisztérium asztalát csapkodja a koronablokád miatt

Emil Boc polgármester szerint azért zuhan a kincses város gazdasága, mert… rendesen végzik a tesztelést.

Hirdetés

Beszámoltunk róla: Temesvár polgármestere, Dominic Fritz nemrég az asztalra csapott, mondván, hogy Temes megye azért vörös listás folyamatosan (ami azt is jelenti, hogy zuhan a helyi gazdaság, ugye), mert mindenki rendesen végzi a dolgát, vagyis sok tesztet végeznek, ellentétben más megyékkel, amelyek a kevés elvégzett teszt miatt vígan átcsúsztak a zöld zónába, vagyis a lehetőségekez mérten újra berúghatták a gazdasági motorokat.

Nos, Kolozsvár polgármestere, Emil Boc (akinek népszerűségét épp megtépázta egy picit a kincses város központjában felbukkanó koporsószálloda) is besorolt Fritz úr mellé. Némileg jogos felháborodással kijelentette, hogy persze, itt átlag napi 2000 tesztet végeznek el, nem csoda hát, hogy a megye nem tud zöldebb ágra vergődni, ami a fertőzési rátát illeti.

A polgármester úr szerint az a paradox helyzet alakult ki, hogy az „országos korrektség” egyszerűen megöli a város gazdaságát. És mindez csupán azért, mert nem viszonyítják a fertőzési rátát az elvégzett tesztek számához. A nyolcadikos és tizenkettedikes diákokról ne is beszéljünk, akik nem mehetnek suliba, pedig a jövőjük a tét.

Boc mester szerint Kolozsvár a saját sikerének áldozata lett. Mégpedig azért, mert az egészségügyi minisztérium meg a közegészségügyi hatóság mereven és gépiesen alkalmazza a szigorításokat az egész országban anélkül, hogy figyelembe venné a tesztelési rátát. A polgármester a maga részéről odaszólt az egészségügyi miniszter úrnak is, Raed Arafat úrnak is, hagyjanak már fel az egységes sablon alkalmazásával olyan sikeres városok esetében, mint Temesvár meg Kolozsvár.

Nos, ez egy jó imagisztikai húzás volt Boc mester részéről. Lám, a városvezér hogy kiáll Kolozsvárért! Hogy a gyakorlatban lesz-e valami következménye az asztalcsapkodásnak? Ez egyelőre a jövő titka.

Hirdetés