Szomorú csoda: egyszer halt meg, kétszer igazolták!

A két kórházi dokumentum két különböző diagnózist tartalmazott. Ráadásul ugyanaz az orvos írta őket.

Hirdetés

A fogarasi kórházban történt, még januárban, hogy egy 74 éves férfi, aki több betegségben is szenvedett, elhunyt. A kórházban kiállították a halotti igazolást, ahogy kell, a kezelőorvos szépen odaírta, hogy a páciens a különböző betegségeinek súlyosbodása okán hunyt el.

A dolgok haladtak a maguk útján, a család elszállíttatta a holttestet, intézkedett a temetésről. Igen ám, de egy dologról mindenki megfeledkezett. Mégpedig arról, hogy a kórházban eltöltött idő alatt két koronatesztet is elvégeztek a betegen. Viszont a második teszt eredménye csak a halál beállta, illetve azután futott be, hogy a család elvitette a holttestet.

Nos, normális esetben ilyenkor az történik, hogy a kórházi zárójelentést, halotti igazolást addig nem állítják ki, amíg minden adat be nem fut. Különösen akkor, ha koronavírus-fertőzésről van szó, hiszen ha ez a helyzet, akkor ugye, fokozott fertőzésveszély áll fenn. A fogarasi doki viszont erre nem gondolt. És amikor megjött az eredmény, nem is kérte be a korábbi igazolást, hanem gondolt egyet és kiállított egy újat, amelybe a többi betegség mellé bevéste a koronavírus-fertőzést is.

A családot (utólag, persze) a közegészségügyi hatóság értesítette telefonon, hogy figyelem, a megboldogult kovidos is volt.

A kórház persze rögtön a fejéhez kapott és magyarázkodni kezdett, hogy a második dokumentum az elsőnek a kiegészítése. Ám a jelek szerint az ellenőrző hatóság ezt nem fogadta el, így aztán jelenleg vizsgálat folyik a fogarasi kórházban.

Hirdetés