Talált egy kézigránátot az árokban, de pont a kocsmába tartott, így hát magával vitte

„Jó kis gránát ez” – gondolta a férfi, de az ivócimborái eléggé elsápadtak, amikor eldicsekedett vele.

Hirdetés

Valószínűleg a kelet-európai ember gyűjtögető ösztöne („jó lesz az valamire”, „nem kér az enni” – ismerős?) munkálhatott abban a Botoșani megyei férfiban, aki az út menti árokban talált egy kézigránátot, ám ahelyett, hogy értesítette volna a hatóságokat, felvette, majd azzal a lendülettel betért vele a helyi kocsmába. Feltehetően el akart dicsekedni a haveroknak azzal, amit talált.

Az eset a Mihai Eminescu nevét viselő községben történt.

Az ivócimborák azonban nem repestek annyira az ötlettől, hogy bármelyik pillanatban a levegőbe röpülhetnek, sőt egyikük kivitte a bárból a robbanóeszközt, és bejelentést tett az 112-őn.

A kiérkező tűzszerészek megállapították, hogy a kézigránát gyújtószerkezete teljesen ép, így valóban nagy veszélyt jelentett az azt megtaláló férfira és a társaira. A szakemberek a gránátot elszállították a legközelebbi katonai lőtérre, hogy megsemmisítsék. Azt nem közölték, hogy honnan származhat, ám más robbanószert nem találtak azon a helyen, ahonnan a férfi elhozta.

Emberünket nyilván megdicsérték a ragyogó ötletért. Ha bármilyen robbanószert talál, nehogy hozzányúljon, inkább értesítse a hatóságokat!

Hirdetés