Találja ki, leszokott-e arról Ludovic Orban, hogy zárt helyiségben dohányozzon?

És vajon a maszkot rendeltetésszerűen viselte?

Hirdetés

Valamiért az erdőben több ízben is összefutó medvéről és a vadászról szóló viccet juttatja az ember eszébe Ludovic Orban, a bukaresti képviselőház és a kormány vezető erejét adó Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, akitől ismét csak meg lehet kérdezni: vajon miért jár be a munkahelyére?

Nos, a jelek szerint többek között dohányozni.

Illetve a dohányzás miatt lebukni.

Merthogy a dohányzás elvileg magánügy lenne. Csakhogy a hatályos törvények értelmében nyilvános zárt térben – és a munkahelyek is ilyennek minősülnek – tilos dohányozni.

Orban már tavaly is több ízben lebukott, amikor a parlament épületében cigizett, és akkor megígérte: megfontolja, hogy 40 évnyi füstölés után leszokik a dohányzásról.

Nos, a képek tanúsága szerint ez nem történt meg: szerda este, a PNL diaszpóra – vagyis a külföldön élő tagokat tömörítő – szervezetének tanácskozásán

ismét csak lazán rádörrentett egy cigire.

Ráadásul ismételten kétszeresen szegett szabályt.

Hirdetés

Hiszen – akárcsak tavaly – a koronavírus-járvány miatt idén is hatályos az a rendelkezés, miszerint

zárt nyilvános térben kötelező a maszkviselés. Orban viszont ezt ezúttal is mellőzte,

miközben két, mellette ülő párttársa rendesen viselte a maszkot.

A kép kiszivárgásának természetesen minden bizonnyal köze van ahhoz, hogy késhegyre menő közdelem zajlik a pártelnöki tisztségért, mivel 25-én tisztújító kongresszust tartanak. A felvétel nyilvánosságra kerülése mögött így vélhetően az Orban legfőbb kihívójának számító Florin Cîţu miniszterelnök egyik szimpatizánsa állhat.

Mindezek alapján kijelenthető: Orban szívni jár a munkahelyére.

Minden értelemben.

Hirdetés