Szó szerint tojnak az Európa-bajnokságra érkező szurkolókra Bukarestben

Izgalmas látvány lesz, amint a szurkolók ide-oda rohangálnak majd a román fővárosban, ágyékra szorított kézzel.

Hirdetés

Modern budik nélkül várja az egy hét múlva Bukarestbe érkező osztrák, ukrán és macedón focirajongókat a román főváros, ahol az illetékesek bezárták a közvécék nagy részét. Egyrészt a város is sáros, ugyanis nem nagyon fizetett a szolgáltatónak az elmúlt évek során (a források több milliós adósságról beszélnek), másrészt a régi szerződés is lejárt.

A polgármesteri hivatal és az utcai illemhelyekkel foglalkozó cég ugyan éppen a napokban kötött új szerződést, ám ebben a megváltozott feltételek, ármódosulások, egyebek miatt már csak 128 modern vécé szerepel. Persze ez is egy szám, de tudjuk, hogy a 2017 őszén még működő 468 bukaresti közterületi vécé közül 340-et szépen bezártak és lepecsételtek. A következő szerződésre pedig idén októberig lehet jelentkezni, a külföldi szurkolók tehát hiába keresgélnek majd civilizált lehetőséget sürgős dolgaik elvégzésére.

A bukaresti Nemzeti Arénában négy mérkőzést rendeznek az Európa-bajnokság keretében: Ausztria–Észak-Macedónia (június 13.), Ukrajna–Észak-Macedónia (június 17.) és Ukrajna–Ausztria (június 21.) csoportmeccseket, valamint június 18-én egy nyolcaddöntőt. Utóbbit az F csoport győztese, vagyis a francia, német vagy portugál válogatott egyike vívja majd, azaz jóval több külföldi szurkolót vonz majd, mint csoportmeccsek. A román kormány április elején úgy döntött, hogy a stadion kapacitásának egynegyedét lehet majd kihasználni, azaz 13 ezer nézőt engednek be egy-egy találkozóra. A járványhelyzet miatt azonban szurkolói zónát nem alakítanak ki Bukarestben.

Hirdetés