Szívszorító tájakat hagyott maga után az árvíz nálunk is (VIDEÓval)

Már halálos áldozata is van az áradásoknak.

Hirdetés

Az „időjárás” kifejezésünk az utóbbi időben egyre inkább összekapcsolódni látszik a „szélsőséges” jelzővel: csak az elmúlt 24 órában lezúduló csapadék 12 megye 29 településén okozott áradásokat, a Iași megyei Hândrești faluban pedig egy férfit holtan találtak egy patakmederben.

Az áradások leginkább Fehér megyét sújtották, de Brassó, Krassó-Szörény, Dâmboviţa, Dolj, Hunyad, Iaşi, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova és Temes megye sem úszta meg szárazon.

Az árvizek az ország rengeteg pontján okoztak nagy pusztítást, és hatalmas anyagi károkat. A Prahova megyei Sinaia útjait például kedd reggelre elborította az ár, de újra kiöntöttek a vizek a Fehér megyei Alsóakloson (Ocoliș) is, ahol néhány napja történelmi vízmennyiség zúdult le alig néhány óra alatt. Fehér megyében jelenleg is nagy fokú árvízkészültség van érvényben, mert nagy a baj.

Hirdetés

De nemcsak ott. A Prahova megyei Bușteni polgármestere például arról számolt be, hogy csak náluk mintegy száz lakóházat öntött el a víz. De nemcsak náluk, hanem az ország számos más pontjáén is bőven akadt dolga a tűzoltóknak: rengeteg lakóházból, udvarról kellett kiszivattyúzni a vizet, a mentési munkálatok sok helyen még mindig tartanak.

Az özönvízszerű áradások Európa szerte rengeteg problémát okoznak. A helyzet talán Németországban a legrosszabb, ahol már több mint százan életüket vesztették az apokaliptikus időjárás miatt.

Hirdetés