Szinte minden párt népszerűsége csökkent az elmúlt hónapban, de egy kis párt nagyot ment. Tudja kié?

A PNL és a PSD támogatottsága is folyamatosan csökken az év eleje óta.

Hirdetés

Szinte minden romániai párt népszerűsége csökkent egy keveset vagy stagnál a múlt havi közvélemény-kutatáshoz képest, egyedül Victor Ponta Pro Romániája produkált számottevő növekedést.

Hogy miért? Mert egy kis párt vezéreként, ellenzékben az ember azt mondhat, amit csak akar, mert úgysem tényező. Illetve azt mondhat, amit szerinte a szavazók hallani akarnak. Az amúgy Mickey Mouse-nak becézett Ponta már jó ideje ellenzi a járványügyi korlátozásokat, mondván, hogy a gazdaság fontosabb, plusz – egyedüli pártként – a Pro Románia a veszélyhelyzetre vonatkozó rendeletet sem szavazta meg.

Ez persze sokak számára nagyon kecsegtetően hangzik, ám ha döntéshozó pozícióban lenne, azért ő is átgondolná a dolgokat, hiszen az emberélet fontosabb, mint bármi.

Szóval Ponta pártjára 11,2 százalékot kapna, ha most lennének a választások, az egy hónappal korábbi 8,2-höz képest, az utóbbi öt hónapban ráadásul összesen 7,5 százalékponttal nőtt a népszerűségük.

A PNL 32,6 (korábban 33), a PSD 23 (korábban 24,8), az USR 11,6 (korábban 10,8), a PLUS 5,1 (stagnál) százalékon van jelenleg.

Hirdetés

Az RMDSZ 5,1 százalékot ért el a korábbi 5,5-höz képest.

A PMP-re 3,7, az ALDE-re 4,2 százalék szavazna most.

A felmérést az IMAS készítette az Europa FM megrendelésére.

Hirdetés