Szerencsejátékon nyertél? Fizesd csak vissza szépen a szociális segélyt!

Egy Máramaros megyei településen sokakhoz fordult ezzel a felszólítással az önkormányzat.

Hirdetés

Van az úgy, hogy amiről először azt hinnénk: a szerencse jele, végül a legnagyobb balszerencse megnyilvánulásának bizonyul.

Pedig hát ha valaki játékgépen vagy sportfogadáson nyer, az általában pozitív hozadékkal jár, elvégre kisebb befektetéssel jelentős bevételre tesz szert, ami rendszerint jól jön. Pláne ha az ember egyébként szociális segélyből él.

Nos, a Máramaros megyei Sülelmeden most kiderült, hogy mindazok, akik az elmúlt időszakban a fogadóirodákban nyertek, szerencse helyett inkább csak bajt hoztak a saját fejükre.

A számvevőszék ugyanis vizsgálódni kezdett az ügyben, ennek nyomán pedig az önkormányzat felszólította őket: fizessék vissza a segélyt teljesen vagy legalább részben.

Az ok: a nyeremény is bevételnek minősül, amit be kell jelenteni az önkormányzatnál.

Máramaros megyében összesen ezren vannak ebben a helyzetben – ez a szociális segélyre jogosultak egynegyede.

Az érintettek persze felháborodtak, és ujjal mutogatnak a polgármesterre, meg a szociális osztály illetékesére, mondván: ők is szoktak fogadni.

Hirdetés

Csakhogy ők nem a szociális segélyt játsszák el, illetve egészítik ki a kis mellékessel.

A helyzet persze nem csak Máramaros megyére jellemző: Brassó megyében 168 személy kapcsán merült fel a gyanú, hogy összesen több mint 250 ezer lejt nyertek szerencsejátékokon, az összeget pedig természetesen nem jelentették be.

A legszerencsésebb segélyezett több mint 100 ezer lejt nyert.

Amúgy nem csoda, hogy az emberek szerencsejátékkal próbálkoznak, hiszen mi is írtunk már arról, hogy Romániában a vidéki településeken jóformán könnyebb fogadóirodát találni, mint munkát. De a gyógyszertárak számát biztosan jócskán meghaladja a számuk.

Hirdetés