Szép összegű bírsággal honorálták, hogy egy vendéglőtulajdonos Covid-19-díjat lőcsölt a vendégek nyakába

Okés, hogy a vendéglátósok nagyon rosszul jártak, de ettől még nem kell pofátlannak lenni.

Hirdetés

Elnyerte méltó jutalmát egy vendéglő-tulajdonos, aki a néhány napja már általunk is megénekelt lehúzós módszert alkalmazva lőcsölt indokolatlan költségeket az ügyfelek nyakába.

Mint megírtuk, az Egyesült Államokból begyűrűzött gyakorlatot alkalmazva több szolgáltató is úgynevezett Covid-19-díjat tüntetett fel a számlán, amit azzal indokol, hogy ezzel kompenzálja a fizikai távolságtartás, illetve az elmúlt hónapok üzemszünete miatti kiesést.

Csakhogy ennek semmilyen törvényes alapja sincs.

Erről egy bukaresti vendéglőtulajdonos most a saját kárán okulva szerezhetett tapasztalatot: a fogyasztóvédők udvariassági látogatást tartottak az általa vezetett műintézményben, és miután megbizonyosodtak arról, hogy ő is alkalmazza a törvénytelen módszert, rögtön őt is „díjazták”: tízezer lejes bírságot róttak ki rá.

Az élelmes tulajdonos ugyanis természetesen „elfelejtette” előzetesen tájékoztatni a kedves vendégeket, hogy abban a megtiszteltetésben részesülnek, hogy egy extra szolgáltatási díjat is kifizethetnek.

A jogászok figyelmeztetnek: a vendéglátósoknak előzetesen tájékoztatniuk kell vendégeiket arról, hogy kivetnék rájuk ezt a díjat, hogy az ügyfél eldönthesse: így is megéri neki a két és fél hónap kényszerszünet utáni teraszozás, vagy akkor marad a sörözés az erkélyen vagy a kanapén a tévé előtt.

Hirdetés

A koronavírus-adó először az Egyesült Államokban bukkant fel, de aztán természetesen minden, ott kitalált hülyeséghez hasonlóan meghódította Európát, és Olaszországban, Dániában és Romániában is alkalmazzák.

Sőt nem csupán a vendéglők, hanem a fogorvosok is.

Akik előtt emiatt a legkevésbé sem adózunk tisztelettel.

Hirdetés