Székelyföld: medve, medve medve…

Lassan nem lehet már számon tartani a medvés incidenseket.

Hirdetés

Most már naponta, vagy naponta többször is történnek medvés incidensek a Székelyföldön.

Szombaton délután egy kocogó férfit támadott meg a medve Sepsiszengyörgy és Sugásfürdő között. A férfit kórházba kellett szállítani, mivel az állat megsebesítette a fején, a mellkasán és a hátán is.

Szemtanúk szerint az áldozat tetőtől talpig véresen, láthatóan sokkos állapotban igyekezett a város felé, amikor a mentő megérkezett. A férfit meg kell operálni, sebeit összevarrták. Az orvosok szerint sérülései nem életveszélyesek, de a felépülése hosszadalmas lesz.

Előző este egy biciklisre támadt a medve szintén a Sugásfürdő felé vezető úton. A férfi a Facebookon mesélte el, hogy megállt egy bokornál bodzavirágot szedni, amikor az erdőből ordítva rárontott egy medve, és neki sikerült épségben elmenekülnie.

Szombat este Tusnádfürdőn is medvés incidens történt. Egy medve megpróbálta betörni egy ház ajtaját, és miután nem sikerült, az ablakon mászott be és tört, zúzott. Az esetről készült fotókat Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök tette közzé a Facebookon.

Hirdetés

Ugyancsak szombaton elgázoltak egy medvét Udvarhely közelében, a Szejkefürdőről Farkaslaka irányába kivezető úton. A helyszínen kiszállt a rendőrség, de további intézkedésre nem volt szükség, mivel az úttesten fekvő állat közben magához tért és beszaladt az erdőbe.

Hirdetés