Szatmáron már lopják a rendszámokat a leleményes tolvajok, hogy ingyen tankolhassanak

Egy férfi akkor szembesült, hogy lelopták autója rendszámtábláját, amikor bekopogtak hozzá egy kifizetetlen benzinszámla miatt.

Hirdetés

Gyakran előfordul bárhol az országban, hogy egyes sofőrök fizetés nélkül távoznak a benzinkutakról, miután tele tankolták autójukat – ezekben az esetekben a benzinkút üzemeltetői a rendőrség segítségével, a rendszámtábla alapján tudják beazonosítani és elszámoltatni az elkövetőket. Igen ám, de ha a delikvens lopott rendszámtáblával lép olajra, a rendőrségnek nehezebb dolga van, ahogy egy friss szatmári példa is mutatja.

Egy helyi lakos akkor szembesült azzal, hogy autójáról lelopták a rendszámtáblát, amikor az egyik töltőállomás alkalmazottja kopogott nála egy kifizetetlen tankolás miatt. Állította, hogy soha nem tankolt fizetés nélkül, a benzinkút térfigyelő kamerájának felvételein azonban felismerte a nevén bejegyzett gépjármű rendszámtábláját.

Mind a benzinkút képviselői, mind a autótulajdonos értesítette a rendőrséget, mely nyomozást indított az ügyben. Míg a tettest elkapják, a rendőrök figyelmeztetik a lakosságot, hogy figyeljenek oda, különösen a ritkábban használt, mások számára könnyen hozzáférhető gépjárművükre.

Hirdetés