Struccot tartott a garzonlakásában, rendőrt hívtak rá a szomszédok (VIDEÓval)

A hatóságok alig hittek a szemüknek, amikor a szörényvári férfi lakásának ablakából kikukucskált a termetes szárnyas.

Hirdetés

Természetes élőhelyétől, Afrika és Dél-Ausztrália füves szavannáitól, illetve sivatagos vidékeitől jó messzire, egy lepukkant szörényvári (Drobeta Turnu Severin) garzonlakásban tartott egy struccot egy 30 éves férfi. Ideiglenes megoldásként vitte haza a nagy testű szárnyast, amelyet fióka kora óta nevel.

Előző lakhelyükről, egy kertes házból azért kellett távozniuk, mert a szomszédokat zavarta az egyre nagyobb és hangosabb állat. Ezek után érthetetlen, hogyan nem gondolt arra, hogy egy még kisebb, zárt térben még nagyobb galibát fog okozni.

Szombaton a Mehedinţi megyei rendőrséget az egyik szomszéd értesítette a struccról, a helyszínre pedig több hatóság – a rendőrség, az állatvédelem, és az állategészségügyi igazgatóság – is kivezényelte az embereit. A férfit 3000 lejre büntették, az állatot pedig biztonságba helyezték.

Az állatorvosok megállapították, hogy a strucc jó erőben van, megfelelő módon etették, azonban megfelelő életteret is biztosítani kell az állatnak, mely arról is ismert, hogy a föld leggyorsabb két lábon járó élőlénye. Ezt a képességét aligha gyakorolhatja egy pár négyzetméteres lakásban…

Hirdetés