Rövid volt az „aranykor”: a tüntetések apadnak, Tanasát jól letörték, Șoșoacának is befognák a száját

Rosszul indult a balhégenerátorok hete, ráadásul a Hargita, Kovászna és Maros megyei románokat féltő bizottságot sem sikerült megalapítani.

Hirdetés

Megszokhattuk már, hogy a szélsőséges Románok Egységéért Szövetség (AUR) imádja a balhés helyzeteket, de úgy látszik, elfogyott a kakaó a mindent is tagadó populistáknál.

A koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések szigorítása ellen összehívott tüntetéseik lassan kifulladnak

– Kolozsváron egyenesen vicces látvány volt hétfőn, amint három tüntetőre vigyázott két csendőr –

, a magyarfóbiás Dan Tanasát is megkínálták egy rossz hírrel, ráadásul kiderült, hogy a feltűnési viszketegségben szenvedő, az AUR-ból kizárt Diana Șoșoacă is további szankciókra számíthat, ha továbbra is cirkuszolni jár be a parlamentbe.

Mint tudjuk, a feljelentőbajnokból lett képviselő, Dan Tanasă bő két héttel ezelőtt azzal állt a kollégái elé, hogy a testületben mindenféle kisebbségnek van már albizottsága, kivéve a Hargita, Kovászna és Maros megyei románoknak, s akkor nem ártana egy ilyet létrehozni. Na de képzeljék el,

a nemzetféltő csodálatos ötletét a képviselőház állandó bizottsága el is utasította gyorsan.

Hirdetés

Ezzel egy időben kiderült, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátorai azt szeretnék, ha a balhézás nagyasszonyát, Diana Șoșoacát megrovásban részesítené a felsőház állandó bizottsága, miután az AUR sztárszenátora egyebet sem csinál, csak gyűlöletet szít a felszólalásaiban, nem beszélve a szélsőséges, xenofób megnyilatkozásairól, ráadásul a járványvédelmi szabályokat sem tartja be, még maszkot sem hajlandó hordani a parlamentben.

Mint ismeretes, az AUR két társelnöke, George Simion és Claudiu Târziu, valamint Șoșoacă fejenként 15 ezer lejes bírságot kapott április elsején a tüntetők és a csendőrök közötti összecsapásokig fajult április végi tüntetések megszervezése miatt.

Hirdetés