Rossz hír a tini divatikonoknak: jöhet az iskolai egyenruha (SZAVAZÓGÉPPEL)

Az oktatási miniszter a kötelező uniformis nagy támogatói közé tartozik.

Hirdetés

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter a tévében elmondta a mondatot, amitől minden iskolai vagány, önjelölt tini divatdiktátor, valamint a rockerek és az emók is rettegnek: ő bizony támogatja a kötelező iskolai uniformis visszaállítását.

Ha pedig maga az oktatási miniszter így vélekedik, könnyen meglehet, hogy lesz is belőle valami.

A miniszter persze hozzátette, hogy nem feltétlenül ugyanazt az egyenruhát vezetnék be az egész országban, hiszen iskolánként más és más feltételek vannak. Majd pedig valami nyakatekert logikával elmondta, hogy ő azt szeretné, ha a rendszer úgy működne, hogy az iskolások szeressenek iskolába járni, és ha szeretnek iskolába járni, akkor nyilván büszkén viselnék az oktatási intézményük jelvényeit is.

Na most, ehhez a miniszter úrnak és a munkatársainak előbb azt kellene elérniük, hogy ez egy szuper oktatási rendszer legyen, amelyben a diákok valóban örömmel vesznek részt, ekkor pedig a diákszövetségek maguk kezdeményeznék, hogy vezessék be az uniformist, hogy büszkén viselhessék az iskolájuk jelvényeit. Azzal, hogy a béna rendszer mellé még egy béna egyenruhát is ráerőltetnek a srácokra, valószínűleg csak még jobban megutáltatják velük az egészet.

De szavazzon Ön. Mit gondol az iskolai uniformis visszaállításának tervéről?

Hirdetés