Rossz boss: a hazai munkáltatók egynegyede semmiféle béremeléssel nem készül az új évben :(

A cikkben további érdekes adatok szerepelnek.

Hirdetés

Kapott fizuemelést az új évre?

Csak mert a romániai munkáltatók egynegyedének esze ágában sincs növelni a béreket (rossz boss), további 35,5 százalékuk pedig 5 százalékos emeléssel szúrja ki a melósok szemét.

Tíz százalékos emeléssel csak az alkalmazók 13 százaléka kecsegtet, 15 százalékos emelést pedig csak a tízből két boss ad.

A BestJobs álláskereső portál felmérése szerint a munkáltatók egynegyede ráadásul még amiatt is rinyál, hogy a minimálbér emelése annyira nagy terhet ró a vállalkozásra, hogy különféle megszorításokat kell életbe léptetni (ezentúl nem lesz ingyen kávé, megszűnnek posztok, stb.), mert már tavaly is alig tudták megrendelni a 15 éves fiuknak a Porsche 911-est, ráadásul nem volt raktáron egy piros sem, úgyhogy kiszállítottak nekik egy fostalicska szürkét, hogy aztán rajtuk röhögjön az egész gazdag negyed.

A melóhelyek 64,5 százaléka idén is ad majd az alkalmazottaknak élelmiszerutalványt (kajabon), 39 százalék pedig különféle eseményeket (céges buli) szervez a dolgozóknak, ahol a dolgozók vigyázhatnak, hogy amellett, hogy megpróbálják kiinni a főnököt a vagyonából, azért mégse hányják le (vagy ne nagyon) a főnököt.

Hirdetés

A munkáltatók majdnem negyven százaléka beszáll a melósok utaztatásának költségeibe, 35 százalékuk pedig kurzusokat, tréningeket szervez nekik, hogy addig se legyen idejük más munka után nézni.

Persze új munkahelyek is lesznek: tízből hat cég max. tíz új állást kínál, tízből egy pedig 10 és 20 közötti új posztra várja a jelentkezőket.

A legnagyobb kereslet az értékesítés területén mutatkozik, mert az árulóknak mindig jól megy.

Hirdetés